Warning: file_put_contents(/var/www/napoli/data/www/napoli.ua/htmlCache/02c91006947131b49151293930dd1deb.html): failed to open stream: Permission denied in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/index.php on line 1083
Горілка - купити в інтернет-магазині Napoli.ua: ціни, відгуки, фото. Доставка по Україні.

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, integer given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243
shopping_cart Кошик: 0
В каталог

Горілка

Фільтри (143 товаров)
Активные фильтры

КОЛІР

  • Горілка

Знайдено товарів: 383.

Сортувати за:
Показати 1-18 з 383 товарів

Горілка у сучасному своєму вигляді з’явилась не так давно. Вперше, як напій, вона згадується у 14-15 сторіччях. А от базові технології та методи видобутку спиртів мають доволі стародавнє коріння. Ще у стародавньому Єгипті знали про дистиляцію, хоча і в примітивному вигляді. Але й тоді алхіміки могли створювати спирти для досліджень або лікування. Одним з найвідоміших «винахідників» горілки-спирту був Авіценна. Це персидський лікар, який практикував у середньовіччі. 

У давньому Римі також були згадки про «прадавню» горілку, яку вже використовували не тільки для лікування, але й для вживання. Сказати, коли саме зародилася горілка, хто і де її винайшов – неможливо. У сучасному вигляді горілка більш-менш остаточно сформувалась лише на початку 19 століття. 

Технологія виробництва горілки

Деякі нюанси виробництва горілки можуть відрізнятися залежно від компанії, регіону та, звісно, задуму. Але є основні обов’язкові етапи, які необхідно пройти, щоб отримати взнаваний напій. Насамперед важлива вода, її фільтрують та очищують, щоб позбутись зайвих солей та домішок. 

Сировиною для горілки найчастіше стає пшениця, хоча в різних країнах можуть використовуватись ті рослини, які там ростуть краще. Наприклад, рис для саке. Зерно перемелюють до консистенції борошна і спеціальним методом заварюють. В такому вигляді сусло переходить у великі чани. Там в нього додають дріжджі і починається процес бродіння. 

Утворена брага надалі поступає в спеціальні перегінні колони. Там утворюється «первинний» спирт. Далі він іде до ректифікаційних колон, де очищається і фільтрується. За допомогою спеціальних установок спирти в певній пропорції змішуються з водою. Співвідношення спирту і води залежить від рецепту. Суміш також проходить фільтрацію і опиняється в ємності для асиміляції. Там вона відстоюється перед потраплянням до пляшок. Цей процес займає не менше 2, але рідко більше 7 днів. А потім горілка розливається у пляшки.

Особливості та різновиди горілки

На відміну від більшості інших алкогольних напоїв, горілку не смакують, а випивають одним ковтком. Хоча і в цьому випадку важливо, щоб відчувався смак та аромат основного інгредієнту і добавок, якщо вони є. Поділити цей напій на категорії можна за вартістю і, відповідно, якістю спиртів. Розділяють такі класи горілки:

  1. Економний. Це недорогі напої, виготовлені зі спиртів вищого очищення. Вони мають найбільш «спиртовий» смак. Сюди відносяться найдешевші варіанти. Хоча навіть серед них є яскраві представники.
  2. Середньоцінові. Як правило, серед них найкраще витриманий баланс якості та вартості. Тут використовуються екстра-клас спирти. Вони проходять кілька етапів фільтрації, що вигідно відображається у смаку.
  3. Преміум. Це доволі дорогий сегмент, але і якість продукції тут вища. Для виготовлення горілки преміум-класу використовують спирти екстракласу. Такий алкоголь вже відноситься до елітного.
  4. Суперпреміум. Найдорожча категорія, хоча далеко не всі вбачають потребу купувати горілку за такою високою вартістю. Але для поціновувачів та колекціонерів м’який та міцний напій буде до вподоби. 

Щодо різновидів основного інгредієнту, то, окрім пшениці, часто використовують аніс, коноплю та фрукти. В деяких регіонах виробництва в основі також використовують рис, тростину та молоко.

Як правильно вибрати горілку: поради

Перш ніж купити горілку, важливо правильно вибрати пляшку, щоб не натрапити на підробку. Для цього варто дотримуватись кількох рекомендацій:

  1. Обирайте перевірені магазини. Це має бути добре відома відповідальна мережа, магазини від виробника, спеціалізовані маркети тощо. В них натрапити на підробку буде вкрай важко.
  2. Обирайте перевірені марки. Так, горілка від безіменного виробника може бути привабливо дешевою. Але безпечніше і краще вибрати недорогу марку від відомого виробника. Сучасні бренди випускають напої в усіх цінових категоріях.
  3. Перевіряйте пляшку та ковпачок. Краще заздалегідь дізнатись, які особливості є у пляшок вподобаних брендів. Це дозволить одразу зрозуміти, якщо напій підроблений. Також уникайте сколотих пляшок, незакріплених кришок тощо.
  4. Читайте етикетку. Про це теж краще подбати заздалегідь і подивитись, яка інформація і як саме подається на справжніх етикетках бренду.

Асортимент горілки в Napoli

Наш інтернет-магазин Napoli пропонує великий вибір міцних алкогольних напоїв. Тут ви можете замовити горілку в Києві та по всій Україні в потрібному об’ємі (від 0,375 до 1 л) та від найкращих виробників. Також можливе оформлення замовлення оптом. Найбільшою популярністю у нас користуються бренди:

Меню
Поиск
Каталог
Корзина
Войти