Warning: file_put_contents(/var/www/napoli/data/www/napoli.ua/htmlCache/314ef4c58d035114e697fdc9b055c755.html): failed to open stream: Permission denied in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/index.php on line 1083
Шампанське та ігристі - купити в інтернет-магазині Napoli.ua: ціни, відгуки, фото. Доставка по Україні.

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, integer given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243
shopping_cart Кошик: 0
В каталог

Шампанське та ігристі вина

Фільтри (233 товаров)
Активные фильтры

КАТЕГОРІЇ

Очистить эту групу

ТИП ІГРИСТОГО ВИНА

  • Шампанське та ігристі

Знайдено товарів: 624.

Сортувати за:
Показати 1-18 з 624 товарів

Назва «Шампанське» офіційно можна застосовувати виключно до білого ігристого вина, яке було виготовлено лише у провінції Шампань у Франції. Але в нас традиція називати так усі «газовані вина». Коли саме стартувала історія цього напою – точно не відомо. Оскільки ігристим вино стає при утворенні вуглекислого газу, раніше цей процес контролювати не вміли. І в середні віки такий напій в принципі не пили. До того ж через підвищення внутрішнього тиску пляшки мали звичку лопатися. Згодом змогли винайти міцніші пляшки, і проблема тари, що вибухає, стала менш частою, але природу бульбашок ще ніхто не розумів. 1662 року Крістофер Меррет пояснив, що бульбашки з`являються від цукру і процес взяли під контроль. Причому безпосередньо шампанське ігристе було далеко не завжди. Раніше так називали кисле рожеве вино з Шампані. Поступово ігристий напій перестав бути небажаним і увійшов у моду. І з 18 століття у Францію з`їжджалися винороби, які хотіли навчитися правильної шампанізації. Зараз шампанське виробляють у багатьох країнах зі своїми особливостями та нюансами.

Виготовлення ігристого вина

Крім того, що справжнє шампанське виготовляється тільки в провінції Шампань, процес виготовлення цього напою та будь-яких інших ігристих вин має низку правил. Після збирання винограду він пресується та вирушає на ферментацію. Вона проходить або в залізних чанах, або в дубових бочках. Після алкогольної ферментації деякі виробники проводять також малолактичну. Це допомагає згладити кислотність.

Як правило, шампанське створюється шляхом асамбляжу різних урожаїв. Після нього вино розливається по пляшках і в них додається тиражний лікер – вино, дріжджі та цукор. Це необхідно для вторинної ферментації. При бродінні утворюється вуглекислий газ, який розчиняється у напої. Звичайне ігристе вино «витримується» від 15 місяців. А вінтажний – близько 5-7 років.

Види шампанського

За категоріями вина ігристі можна розділити на невінтажні, вінтажні (міллезимні) та престижні кюве. Більшість напоїв білі, і лише 2-3% становить розе. Також шампанське ділять на рівні за кількістю цукру:

  1. Brut Nature або Zero – 0-3 г/л. Мають найбільш кислий та водночас натуральний смак.
  2. Extra Brut – 0-6 г/л. Бувають солодшими, ніж зеро, але далеко не всі цю різницю відчувають чітко.
  3. Brut – до 12 г/л. Це все ще не солодке вино, хоча кислотність відчувається набагато менше.
  4. Extra-dry – 12-17 г/л. Трапляється нечасто, оскільки є проміжним варіантом між солодким та сухим. А любителів таких напоїв не так багато.
  5. Sec – 17-32 г/л. Напівсолодке шампанське. Користується популярністю, позаяк має приємну м`якість.
  6. Demi-sec – 32-50 г/л. Зустрічається так само часто, як і попереднє, але солодше. Вважається улюбленим серед дівчат.
  7. Doux – понад 50 г/л. Десертний напій. Через великий вміст цукру теж зустрічається не надто часто. Але є справжні поціновувачі такого шампанського.

Як правильно вибрати гарне ігристе вино

Щоб купити справді гарне шампанське, потрібно звернути увагу на такі пункти:

  1. Колір пляшки. Скло має бути темним, що не пропускає світло. Під впливом світла напій починає гірчити.
  2. Перевіряйте етикетку. «Іскристе» і «газоване» вино – це підробка, в яку вуглець додають під високим тиском.
  3. Матеріал пробки. Краще вибирати напої з корковою пробкою. Вона краще зберігає справжній смак.
  4. Колір напою. Шампанське має бути прозорим із кольором, заявленим на етикетці. Без домішок та сторонніх запахів.

Замовлення шампанського в Наполі

Купити шампанське в інтернет-магазині Napoli можна від виробників таких країн як Франція, Іспанія, Італія, Німеччина та ін. При необхідності ви також можете оформити гуртову покупку. Шампанське доступне у пляшках об`ємом від 0,375 до 1,5 л. Одними з найпопулярніших напоїв у покупців стали:

Меню
Поиск
Каталог
Корзина
Войти