Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, integer given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243
shopping_cart Кошик: 0

Охочим придбати якісний алкоголь буде цікаво та корисно дізнатися, які бувають види віскі.

Віскі різняться залежно від кількох критеріїв. Якщо розглядати віскі за принципом їх виготовлення, можна виділити:

1. Солодовий віскі (Malt whisky) – найбільш якісний, а тому – найдорожчий. Його роблять із ячменю, не використовуючи змішування з іншими сортами.

Підвиди:

  • Single malt. Односолодовий віскі, який випускає одна винокурня. Часто він створюється з допомогою змішування кількох сортів.
  • Vatted malt. Бочковий віскі, виготовлений з декількох солодових віскі з різних винокурень.
  • Single cask. Розливається з однієї бочки.
  • Cask strength. Йому характерна велика міцність.

2. Зерновий віскі (Grain whisky). Створюється з кукурудзи та накладеного ячменю. У чистому вигляді не можна знайти в магазинах: частіше його додають у горілку або джин.

3. Купажований віскі (Blended whisky), який також називається змішаним: його створюють, змішуючи зернові та солодові сорти. Такі напої дуже поширені та характеризуються прийнятною вартістю. На етикетці найякісніших знаходиться напис Deluxe, що говорить про переважання солодової частини.

4. Бурбон. Основний інгредієнт – кукурудза.

Класифікація залежно від країни виробництва та розливу:

  1. Шотландський віскі (скотч). Створення ґрунтується на ячмінному солоді, який проходить просушування над торфом. Смак скотчу має своєрідний димний відтінок.
  2. Ірландський віскі. У його складі жито, овес та ячмінний солод. Просушування здійснюється з допомогою гарячого повітря, а не торфу. Цей факт привертає увагу тих, хто не любить яскравих торф'яних тонів у смаку.
  3. Американський віскі. Створюється із кукурудзи або жита, незначної кількості ячменю. «Бурбон» – назва, властива напоям, склад яких більш ніж на половину складається з кукурудзи. Смак містить гіркі нотки.
  4. Канадський віскі. Основний інгредієнт – жито, хоча смакові дані дуже відрізняються від попереднього віскі.

Після того, як ви визначилися з видом віскі, слід розібратися, як же вибрати найкращий напій з усієї різноманітності, представленої на прилавках кожного супермаркету.

Уважно розгляньте етикетку та зверніть увагу на такі характеристики напою:

  1. Регіон виробництва. Димно-торф'яний віскі, виготовлений у Шотландії, повинен мати маркування Whisky або Scotch, м'який ароматний ірландський – Whiskey, делікатний солодкуватий американський – Bourbon, канадський може мати напис RYE.
  2. Термін витримки. Довге настоювання в бочках із дуба відіграє велику роль у створенні якісного віскі. Мінімальний термін витримки віскі дорівнює 3 рокам (бурбона – 2 рокам). Більшість виробників витримує віскі 5-10 років. При виборі цього алкоголю варто орієнтуватися на такий вік.
  3. Вартість. Часто гідні віскі мають середню ціну, а висока вартість, як правило, зустрічається у популярних брендів, а також у «подарункових» віскі.
  4. Смакові дані. Смак алкоголю, що виготовляється ідентичними методами, може залежати від деяких особливостей виробництва, які притаманні винокурням різних країн.

У сучасному світі кожен має можливість здійснити покупку за допомогою кількох кліків: не виходячи з дому, вибрати віскі в інтернет-магазині в Україні. Також легко і просто можна подивитися цікаву інформацію на сайтах, дізнатися ціну на віскі в Україні, прочитати трохи про віскі з Вікіпедії, а також залишити про віскі, що сподобався, відгуки або ознайомитися з рекомендаціями інших покупців.


Войти
Контакти
Поиск
Корзина
Меню