Кількість
|
Вартість
|
||
|
Творця віскі Jim Beam спочатку звали Джейкоб Боєм, але щоб відповідати американському колориту, він змінив прізвище на Бім. Спочатку він займався лише переробленням зерна, але надлишків було достатньо, щоб розпочати виробництво віскі. І 1795 року він продав першу бочку. Він працював над покращенням рецептури, і гуральня згодом перейшла до його сина, а потім і онука. Свою нинішню назву напій отримав від одного із нащадків Джейкоба – Джеймса (Джима) Біма. Виробництво від дня «заснування» не переставало працювати (крім перерви на «сухий закон»). Зараз воно належить групі компаній Японії, називається Beam Suntory і радує весь світ відмінним американським віскі.
Особливості віскі Джим Бім
Смак Jim Beam відомий і знайомий багатьом поціновувачам міцного алкоголю. Впізнаваність віскі забезпечують особливості його рецептури:
- Незвичайний рецепт. У складі Джим Бім завжди обов`язково має бути понад 51% кукурудзи. І вже в меншому обсязі жито, ячмінь та сусло попередньої перегонки.
- Вода із Кентуккі. Звичайно, для виробництва віскі використовують лише чисту воду. Природним способом очищає її вапняк, додаючи до складу кальцій.
- Штам дріжджів. Цей штам використовували на виробництві ще після «сухого закону». Тож і вивірений смак з того часу не надто змінився.
- Особливі бочки. Для витримки віскі Джим Бім використовують бочки четвертого ступеня випалу. Вони якраз і наповнюють букет деревними та димними тонами.
- Devil`s Cut. Крім класичних варіантів напою, є і незвичайні. Ця назва (Доля Диявола) створена на противагу Долі Ангелів (невеликий об`єм алкоголю, який «випаровується» у процесі витримки). Але якщо ангельська частка іде у повітря, то диявольська – у стінки бочки. Звідки її потім вилучають.
Як правильно і з чим пити віскі Джим Бім
Звісно, ніхто не заборонить пити Jim Beam так, як хочеться. Але є кілька варіантів, що рекомендуються:
- У чистому вигляді чи з льодом. Тут треба одразу враховувати, що чистий американський віскі досить міцний. Double Oak та Devil`s Cut рекомендується спробувати у чистому вигляді.
- З соками чи імбирним елем. Нейтральний сік чудово поєднується з будь-якою маркою. Головне, не брати надто солодкий чи надто кислий.
- До м`ясних страв. Джим Бім – не про легкі закуски. Він ідеально доповнить соковитий стейк, страви з червоного м`яса та птиці. Також добре поєднується із сирами.
Поради сомельє при виборі віскі Jim Beam
Оригінальний напій впізнаємо ще по пляшці. На всіх чотирьох сторонах вгорі має бути рельєфний напис Jim Beam. А шийка пляшки має складну форму. Що ж до смаку, то любителям класичного напою сподобається віскі Джим Бім ориджинал, крафт, подвійний дуб або блек. Тим, хто хоче урізноманітнити смакові відчуття, підійде Доля Диявола. А любителі експериментів оцінять будь-яку з лінійки, змішаної з лікерами (мед, черешня, яблуко).
Асортимент віскі Джим Бім в інтернет-магазині Napoli
У каталозі магазину Napoli можна підібрати та купити віскі Jim Beam будь-якого об`єму – від 0,5 до 1 л. Також можна зробити гуртове замовлення. Тут представлений чудовий вибір смачних алкогольних напоїв як із бюджетного сегмента, так і преміумкласу. Рекомендуємо спробувати найпопулярніші варіанти віскі Джим Бім:
- WHITE 0,5 л;
- HONEY 1 л;
- DOUBLE OAK 0,7 л.