Warning: file_put_contents(/var/www/napoli/data/www/napoli.ua/htmlCache/120f3822d36a5f97ecf124c2f1798e11.html): failed to open stream: Permission denied in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/index.php on line 1083
Блог - Інтернет магазин європейських товарів (Київ, Україна) - Napoli.ua

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, integer given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243
shopping_cart Кошик: 0
В каталог

У всі часи найкращим доповненням до м'ясних страв був келих гарного вина. Але досить часто ми мізкуємо над тим, яке саме вино підібрати до приготованого м'яса. Це й не дивно – у величезній кількості елітного алкоголю, який представлений зараз у торгівлі, досить просто загубитися. 

Поєднання вина та їжі 

Класично вважається, що біле вино підходить до білого м'яса, а червоне – до червоного. Однак не варто обмежувати себе такими рамками. Більш правильним буде звернути увагу на смак м'яса в даній страві, його жирність, соковитість та запах. Існує два основних принципи, за яким поєднуються вино та м'ясо. Перший – злиття смаків. Коли м'ясо та вино продовжують і підкреслюють смак один одного. Другим принципом є контраст уподобань.

Чим складніший смак страви, тим простіше має бути вино і, відповідно, чим простіше страва, тим насиченішим і багатшим має бути смак вина. Якщо страва має яскраву, насичену текстуру (наприклад, приготовлену на грилі, запечену на рожні або шашлик), то краще вибрати вино з терпким смаком та високим вмістом танінів. Якщо страва дуже жирна, то для пом'якшення жирності вино потрібно вибирати з досить високою кислотністю. Якщо ж страва тушкувалася, то правильно вибрати зрілі вина з низьким вмістом танінів або зовсім без них.

До холодних м'ясних закусок: всіляких нарізок, відвареної мови, копченого м'яса, ковбас ідеально підійдуть витримані білі вина з яскравими фруктовими відтінками. Наприклад Рислінг, Совіньйон Блан або Шаблі.

До м'ясного рагу, тушкованого м'яса, жаркого зі свійської птиці ідеальним доповненням стане Піно Нуар.

Смак смаженого червоного м'яса, а також м'яса, приготовленого на грилі та шашлику, безумовно, прикрасять повнотілі червоні вина із сильним фруктовим відтінком. Такі, як Божоле, Мальбек, Мерло.

До страв з дичини, жаркого з гусака або качки, смаженої індички, курчат і птахів гриль доречно буде подати насичені терпкі вина з сильною танінною структурою. Наприклад, Каберне, Каберне-Совіньйон.

До страв, приготовлених у пряному соусі, з великою кількістю спецій добре підійдуть пряні вина, що зігрівають: Шираз, Сіра, Карменер і Кьянті. А до страв у часниковому соусі спробуйте Вальполічеллу.

Можна давати безліч порад з приводу того, яке вино під м'ясо краще, проте ваші власні смакові рецептори навряд чи підведуть. Впевнені, у величезній кількості хороших імпортних вин ви неодмінно знайдете те, що виключно підійде до вашої улюбленої м'ясної страви.


Меню
Поиск
Каталог
Корзина
Войти