Warning: file_put_contents(/var/www/napoli/data/www/napoli.ua/htmlCache/d4b43f80b5c335372f9b9225048ee8aa.html): failed to open stream: Permission denied in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/index.php on line 1083
Блог - Інтернет магазин європейських товарів (Київ, Україна) - Napoli.ua

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, integer given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243
shopping_cart Кошик: 0
В каталог

Питання, «як правильно пити віскі», ставлять найчастіше. Однак однозначну відповідь на нього знайти дуже складно. Найправильніше, напевно, враховувати власні смакові відчуття та уподобання та пити його так, як подобається вам. До того ж сортів та видів цього чудового напою існує стільки, що було б безглуздо давати якісь поради загалом.

Справжні поціновувачі віскі стверджуватимуть, що пити його потрібно виключно у чистому вигляді. Безумовно, саме так найкраще розкриється смак та дивовижний аромат цього вишуканого напою. Частково нашу культуру вживання віскі сформували голлівудські фільми, в яких його змішують із содовою, соком, колою чи льодом. Тому багато хто вважає, що віскі потрібно пити саме так. Але це правильно лише частково. Таким способом рекомендується вживати віскі невисокої якості. Гарний, елітний віскі заведено вживати у чистому вигляді, дотримуючись кількох правил.

По-перше – правильна температура вживаного віскі. Вона має бути в межах 18-20 градусів. Якщо температура напою буде вищою, то сильний спиртовий запах зіпсує всю картину. А температура нижче 18 градусів приховає унікальний аромат навіть найкращого віскі.

По-друге – посуд. Віскі подають у широких склянках з товстим дном, так званих «роксах». А справжні гурмани вважають за краще пити віскі з винних келихів тюльпаноподібної форми, це дозволяє повною мірою насолодитися букетом напою. Істотної різниці в принципі немає, головне наповнювати келихи максимум на одну третину, щоби відчути всю гаму напою.


По-третє – закуска. Здебільшого віскі – самостійний напій. Найкращим доповненням до нього споконвіку вважалася якісна сигара. Але, враховуючи нашу особливість вживати спиртне у великих кількостях, про закуску задуматися все ж таки варто. М'які сорти ірландського віскі вдало поєднуються з копченою рибою (особливо з лососем), морепродуктами та ікрою. До американських віскі (бурбонів) більше підійдуть шоколад, солодкі кекси та фрукти. А шотландський віскі скотч стане чудовим доповненням до дичини, яловичого язика та м'яса під грибним соусом.

Віскі п'ють повільно, маленькими ковтками. Спочатку вдихають його аромат, потім невелику кількість віскі кілька секунд тримають у роті (шанувальники радять тримати віскі під язиком) і роблять ковток. Це дозволяє зберегти довгий і приємний посмак.

Який віскі пити, як і з чим, вирішувати лише вам. Але, якщо ви хочете отримати максимальне задоволення від вживання віскі, то рекомендуємо пити його з близькими людьми в домашній затишній атмосфері. Тому що віскі – один із найінтимніших напоїв.


Меню
Поиск
Каталог
Корзина
Войти