Рубрики та категорії
Дуже часто кожному з нас хочеться побалувати себе смачними стравами, які будуть досить легкими та незвичайними. Також ще одним бажанням є легкий ступінь приготування конкретної страви. Усім здається, що чим оригінальніша страва, тим складніше її готувати. Цей стереотип може спокійно розчинити чудовий кулінарний витвір, такий як салат з моцарелою та помідорами. Ця страва задовольнить усі ваші потреби, а до того ж вона готується досить просто.
Почувши назву такого продукту як моцарела, у нашій голові проскакує картинка із сонячною та мальовничою Італією. Адже саме вона є творцем цього загадкового та незвичайного сиру. Його особливостями є продаж у вигляді кульок, а також той факт, що створюється вона з молока чорних буйволиць.
Сир моцарела – незамінний інгредієнт в італійській кухні, адже оригінальний смак сирного продукту внесе в будь-яку страву пікантності та певної родзинки. Поєднання моцарели та помідор – це чудовий дует, який може зачарувати своїм виступом навіть найсуворіших гурманів. З цих двох таких поширених компонентів кожен з нас зможе виготовити цілу низку вишуканих страв, у тому числі і знаменитий салат з моцарелою «Капризе». Його складовими виступають базилік, помідор і, звичайно, сир моцарела. Не дивлячись на такі вишукані продукти, рецепт такого кулінарного творіння зовсім простий.
САЛАТ З ПОМІДОРАМИ І МОЦАРЕЛОЮ – ЯК ПРИГОТУВАТИ?
Для того, щоб приготувати цей легкий і надзвичайно смачний салат, вам знадобиться невеликий набір продуктів. Цей список містить:
- базилік – 1 пучок;
- помідори свіжі – 2 шт. (залежно від розміру помідор);
- моцарела – 1 кулька, так звана «боккончіні».
Не слід забувати і про те, що для завершення смакових якостей салату вам знадобиться соус. Для його приготування візьміть такі компоненти:
- бальзамічний оцет (можна використовувати винний) – 2 чайні ложки;
- чорний перець – ½ чайної ложки;
- оливкова олія (можна замінити будь-якою іншою рослинною олією) – 2 чайні ложки;
- сіль на смак.
З такими ідеально підібраними інгредієнтами жодних складнощів під час приготування салату не виникне. У цьому можна переконатися, уважно переглянувши рецепт із фото.
- Насамперед вам необхідно промити і висушити як помідори, так і базилік. Не варто забувати і про те, що зелень потрібно відокремити від гілочок.
- Далі наріжте тонкими кружальцями свіжі помідори.
- Переходячи на наступний етап, вам потрібно буде зробити ту ж дію із сиром.
- Підготувавши всі інгредієнти, починайте оформлення салату. Для цього візьміть тарілку, що вам сподобалася, і викладайте продукти наступним чином: сир моцарела, помідор, сир, помідор.
- Як тільки ви отримали таке яскраве коло з помідорів і сиру, його потрібно доповнити соусом, який готується дуже просто. Вам необхідно змішати оливкову олію та бальзамічний оцет, додавши до них зазначені спеції. Добре все перемішайте і полийте вашу страву отриманим соусом. Щоб внести в цей салат ще більше фарб та легкості, прикрасьте його листочками базиліка.
- Виконавши невелику роботу, яка займає зовсім мало часу, ви зможете насолодитися неповторним смаком свіжих помідорів та вишуканого сиру. Задовольняючись таким шедевром, ви переконаєтеся в тому, що вишукані страви можуть готуватися без особливих зусиль і навичок. Адже підтвердженням цього і виступає салат з моцарелою, рецепт якого може повторити навіть дитина.