Warning: file_put_contents(/var/www/napoli/data/www/napoli.ua/htmlCache/bcdf57329531ea03e557253d86323645.html): failed to open stream: Permission denied in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/index.php on line 1083
Грузинські коньяки - Купити за найкращою ціною | Napoli.ua

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, integer given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243
shopping_cart Кошик: 0
В каталог

Грузинський коньяк

Знайдено товарів: 16.

Сортувати за:
Показати 1-16 з 16 товарів

Хіт-товари


Початок виробництва грузинського коньяку припадає на 1865 рік. Перший коньячний завод відкрився у Кутаїсі. А 1881 року відкрилося масштабне виробництво в Тбілісі. Тоді й почалися повноцінні дослідження та виведення відповідних сортів винограду. Тож уже 1913 року продукція цієї країни склала неабияку конкуренцію французьким коньякам. Трохи пізніше настав короткочасний спад виготовлення коньяків, але 1925 року ремесло знову відродилося. А в період після Другої світової війни грузинський алкоголь набув особливо активного поширення. Нині ці напої високо цінуються у багатьох країнах та приваблюють насиченим багатогранним букетом та смаком.

Технології виробництва грузинських коньяків

Для створення коньяку грузинського використовують повністю дозрілі ягоди певних сортів. Сік вичавлюють під вертикальними пневматичними пресами. Сік переливають у спеціальні чани, де він бродить місяць. Потім вино дистилюють (іноді перед цим його ще й фільтрують), потім отриманий спирт відправляють на повторну дистиляцію і тільки після цього переливають дубові бочки. «Зріє» коньяк не менше двох років. Потім напій купажують та розливають по пляшках.

Класифікація грузинських коньяків

Є кілька класифікацій грузинського коньяку і вони відрізняються досить сильно. Тому простіше розділити всю продукцію на три великі категорії:

  1. Класичний. Виготовляються за французькою технологією, практично без змін та нововведень. Але використовуються, звичайно, сорти виноградів, вирощені на території Грузії.
  2. Унікальні – авторські варіації. Вони виготовляються з виноградного дистиляту за задумом конкретного купажиста. Вирізняються оригінальними неповторними букетами.
  3. Вінтажні – як правило, найдорожчі. Купажі «збираються» із різних спиртів одного врожаю.

Поради щодо вибору коньяку з Грузії

Вибрати хороший якісний напій не так складно, як здається на перший погляд. Купуючи грузинський коньяк, звертайте увагу на сорти винограду, які використовували для виробництва. Ркацителі та Цинандалі – це класичні варіанти, що ідеально підходять для створення коньяку Грузії. Деякі виробництва також використовують Сапераві, Горулі та ін.

Також варто вивчити маркування. Воно означає тривалість витримки в дубових бочках. V.S. – це молоді трирічні коньяки, Superior витримувалися 3-4 роки і так далі. Це стандартна світова градація. Якщо любите легші напої – беріть молоді, а за насиченим смаком звертайтеся до витриманих.

Асортимент напоїв в інтернет-магазині Наполі

В онлайн-магазині Napoli ви зможете знайти грузинський коньяк як тривалої витримки, так і молодої. Продукцію найкращих брендів можна придбати і в роздріб, і гуртом за потребою. Рекомендуємо ознайомитися з такими популярними напоями, як:

Меню
Поиск
Каталог
Корзина
Войти