Warning: file_put_contents(/var/www/napoli/data/www/napoli.ua/htmlCache/6101389ca39b67e5aa6d2fea3636982b.html): failed to open stream: Permission denied in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/index.php on line 1083
Блог - Інтернет магазин європейських товарів (Київ, Україна) - Napoli.ua

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, integer given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243
shopping_cart Кошик: 0
В каталог

Кожна господиня повинна мати у своїй скарбничці знань інформацію про те, як помити вікна швидко і без розведень, чим помити вікна, щоб не було розведень або зовсім без застосування засобів.

Насамперед ознайомимося з основними інструментами, які нам знадобляться, щоб помити вікна у квартирі чи будинку, допоможуть помити як пластикові вікна без розведень, так і очистити дерев'яні рами. Отже, вашими помічниками мають стати:

  • Губка. Бажано, щоб одна її сторона була жорсткою. Майте на увазі, що для миття зовнішнього боку вікна знадобиться окрема губка.
  • Очисник скла (зганяння, стяжка). Зручний варіант – очисник з довгою ручкою: за допомогою нього можна легко помити шибки вікон, не підіймаючись на підвіконня. Якщо стяжки немає, використовуйте фланелеву тканину.
  • Засіб для миття вікон. Від правильного вибору засобу, чим можна помити вікна, залежить результат ваших старань. Для дерев'яних рам варто використати мильний розчин; якщо вони вкриті лаком – міцний чай, що охолонув. Пластикові вікна також чистять мильним розчином, а алюмінієві рами – водою із розчиненим засобом для миття посуду.

 Допоможуть помити вікна народні засоби, такі як:

  • Крейда (на 1 склянку води – 2-3 ст. л потовченої крейди).
  • Оцет (на 1 л теплої води 1 ст. л білого оцту).
  • Оцет та засіб для миття посуду (на 2 склянки води -– 0,5 ч. л мийного засобу, 3 ст. л білого оцту, у пляшці з розпилювачем збовтати). Універсально для збирання у всьому будинку.
  • Нашатирний спирт – для брудного скла (на 1 склянку води – 1 ст. л нашатирного спирту, 1 ст. л оцту в пляшці з розпилювачем, добре збовтувати перед застосуванням і застосовувати в приміщеннях, що провітрюються).
  • Лимонний сік (рівні частини води та процідженого лимонного соку з'єднати в розпилювачі, струсити).
  • Суха тканина (бавовняна, льон, натуральна замша, нетканий матеріал). Головне, щоби добре вбирала воду.
  • Місткість (відро/таз). Подібні інструменти стануть у пригоді і для способу помити вікна на балконі. 

Як правильно промити вікна. Послідовність дій

  1. Підготовчий етап. Звільнення місця на підвіконні та розташування необхідних предметів поблизу. Погода відіграє велику роль у тому процесі, як помити вікна без розведень у домашніх умовах: відсутність вітру та сонця дозволить склу швидко не висихати
  2. Чистимо раму. Поширеною помилкою є першочергове миття скла, а потім – рами.
  3. Чистимо вікно від основного бруду. Потрібно змочити губку у воді, де заздалегідь розчинений засіб для миття вікон. Потім рівномірно намочити поверхню скла і почати зганяти бруд зверху вниз. Закінчити проведенням губкою на межі вікна з легким натисканням.
  4. Одним із головних етапів, як помити вікна без розведень, є протирання вікна за допомогою склоочисника. Потрібно прибрати зі скла весь бруд, розчинений раніше мийним розчином. Налити в цебро чисту воду і новою тканиною знову протерти вікно, після чого стяжкою очистити скло, рухаючись горизонтально зверху вниз і захоплюючи раніше вимиту ділянку. Зробивши черговий прохід, обов'язково витирайте очисник насухо. Також для протирання скла можете скористатися старими газетами. Головне, відразу ж міняти ганчірку на суху після того, як вона стане вологою.
  5. Кінцевою дією має стати протирання поверхні рам та скел сухою чистою тканиною. Не забудьте вимити та протерти підвіконня.

Як швидко помити вікна

Потрібно придбати спеціальний аерозоль, що містить спирт, нанести на скло (на 2 хвилини) і протерти чистою м'якою тканиною. Наносити стільки разів, скільки потрібно для видалення всіх забруднень.

Як помити вікна без засобів

Якщо ви не хочете використовувати ні магазинні аерозолі, ні саморобні засоби (звичайно, за умови, що забруднення на склі не надто сильні), варто звернути увагу на цей спосіб. Спочатку очистіть та протріть рами, поміняйте воду. Потім приготуйте три чисті ганчірочки: однією ви вимиєте скло, другою відразу ж його протрете, а третьою витрете насухо. Закінчити прибиранням на підвіконні.


Меню
Поиск
Каталог
Корзина
Войти