Warning: file_put_contents(/var/www/napoli/data/www/napoli.ua/htmlCache/92b2601b248433741accd8a52b876eda.html): failed to open stream: Permission denied in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/index.php on line 1083
Блог - Інтернет магазин європейських товарів (Київ, Україна) - Napoli.ua

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, integer given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243

Warning: array_change_key_case() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/napoli/data/www/napoli.ua/modules/lavacustom/lavacustom.php on line 3243
shopping_cart Кошик: 0
В каталог

… - Спочатку мені потрібно прийняти вааану,

випити філіжанку кави… (с)

Скільки людей на планеті Земля починають свій день із чашки кави? Навколо цього напою тривають гарячі суперечки майже 100 років. А зараз, коли адептів ЗСЖ стало трохи більше, ніж багато, каву взагалі звели до рангу наркотиків.

Чи це так, чи не так – пропонуємо розібратися, просто глянувши на факти та на хімічний склад кавового зерна.

Кавове зерно. Має ядро та оболонку. Під час дозрівання зерна в ньому накопичуються два алкалоїди. У внутрішній частині знаходиться алкалоїд теобромін, а в зовнішній оболонці накопичується кофеїн. Розглянувши дію цих двох елементів на організм, ми можемо зробити висновки про користь та шкоду кави.

Користь та шкода кави

Користь заварної кави полягає в тому, що вона містить кофеїн.

Кофеїн. Саме він відповідає за нашу бадьорість вранці. Якщо ви заварюєте свою ранкову чашку кави з цільного зерна, тобто з меленої кави, тоді у вашому напої присутні обидва алкалоїди. І першим починає діяти кофеїн.

Він звужує судини у всіх органах, підвищуючи артеріальний тиск. З цього випливає, що користь кави у зернах очевидна для гіпотоніків, тобто для людей зі зниженим артеріальним тиском. Ранковий кавовий ритуал – для людей не просто акт задоволення, а, можна сказати, життєва необхідність.

Цікавий факт

Багато хто з вас, напевно, помічав, що після кави не рекомендується йти далеко від туалету :) Це відбувається, тому що кофеїн звужує судини у всіх органах, окрім нирок. У нирках навпаки, судини розширюються, покращується кровотік і завдяки цій особливості ми всі після чашки кави біжимо в туалет.

Повернемося до користі кави та кофеїну. Потрібно пам'ятати, що дія кофеїну триває всього 20-30 хвилин, потім набуває чинності теобромін, який навпаки розширює всі судини, а в нирках звужує. Саме в цей момент деякі люди можуть відчути біль у попереку, що тягне, і непереборне бажання прилягти полежати.

Тривати ця стадія може від однієї до двох годин. Для того, щоб укоротити теобромінову стадію та відновити водно-сольовий баланс в організмі, необхідно випити склянку чистої води через 25 хвилин після кави.

Саме тому у всіх пристойних закладах до чашки кави пропонується склянка холодної води.

З цього випливає висновок: пийте хорошу каву в зернах, і буде вам щастя! :)

Користь кави з молоком

Розчинна кава кофеїну не містить. Або вміст його дуже малий – до 5%. Тому що дорогоцінну фракцію кофеїн злущують із зерна для використання його у фармацевтиці та для створення різних енергетиків.

Тому розчинну каву рекомендується пити людям із підвищеним артеріальним тиском. Ну, або якщо ви перезбуджені і не можете заснути, тоді чашка солодкої розчинної кави з молоком перед сном вам допоможе.

З цього випливає висновок:

Користь заварної кави, так само як і розчинної кави – очевидна. Підходьте до вибору відповідально – вибирайте якість, вибирайте італійську каву. Не зловживайте! І будьте здорові! :)


Меню
Поиск
Каталог
Корзина
Войти