Вино Leroy Auxey Duresses 2018 біле сухе 0.75 л (BWT1555)
Про жодного винороба Бургундії не пишуть стільки, скільки про мадам Лалу Біз-Леруа, а про вин Домена винні критики говорять з придихом. Роберт Паркер: «Лалу Біз-Леруа стоїть окремо на самій вершині ієрархії якості бургундського вина. Вона є перфекціоністкою у всьому. Ця жінка знайшла в собі сміливість виробляти вина з лоз із надзвичайно низькою врожайністю і бутилювати їх у «природному» вигляді, не вдаючись до фільтрації чи очищення, за що постійно піддається глузуванням з боку багатьох купців і навіть власників інших провідних доменів Бургундії». Домен Leroy вчить тому, що таке велике бургундське вино.
Будь-хто, хто любить бургундські вина, зрозуміє, що вина Leroy змушують червоніти багатьох інших виробників вина в Бургундії». Якщо Ви хочете дізнатися, яких висот може досягти Піно Нуар, Вам слід спробувати вина цього домену. Компанія Domaine Leroy була заснована Франсуа Леруа в 1868 році в Оксе-Дюрес, маленькому бургундському селі поряд з містом Мерсо. Наприкінці минулого століття його син Джозеф Леруа, разом зі своєю відданою дружиною Луїз Куртле, значно збільшив маленький бізнес в Оксе-Дюрес і досяг значних успіхів зі своїми винами.
Анрі Леруа приєднався до сімейного бізнесу в 1919 році. Він розширив його ще більше, створивши дочірню компанію, що виробляє eaux de vie у Женсак Ля Палю біля Коньяку. Він також заснував унікальний перегінний завод у Сегонзаку у самому серці області Гран Шампань. У 1942 році Анрі Леруа купив половину Domaine de la Romanee-Conti у Жака Шамбона. Цьому господарству він цілком присвятив наступні сорок років свого життя і зробив з нього те, що весь світ сьогодні називає «перлиною» Бургундії.
Його дочка Лалу прийшла у сімейний бізнес у 1955 році. Вона була дуже віддана своїй справі, а постійні дегустації допомогли їй повною мірою зрозуміти найважливіші характеристики едвалі не кожного терруару та кожного виноградника Бургундії. Сьогодні, як і багато років тому, вона продовжує відбирати та купувати для Leroy лише найкращі виноградники. Зараз домену належать 22.5 га у найкращих апеляціях Cote d’Or, у тому числі понад 6 га у дев'яти різних grands crus.
До 1992 Лалу була содиректором D.R.C. У 1992 році їй довелося піти, що дало їй можливість зосередити всі свої зусилля на своєму домені. Процесом виробництва вина керує Lalou, а її чоловік, Marcel Bize, керує маєтком. Незважаючи на однаковий підхід до виробництва вина, стиль Leroy дуже відрізняється від вин домену Romanee-Conti (DRC). Це темно-забарвлені, глибокі, повнотілі, насичені, довговічні вина, що мають неймовірну концентрованість і потужну фруктовість. Вина маєтку – одні з найдорожчих вин Бургундії. Ціна grands crus у роздрібній торгівлі становить понад $600 за пляшку.
Вініфікація
Вина Domaine Leroy з 1989 року виробляються відповідно до принципів біодинаміки. Лозам доводиться самим розвивати опірність до навколишнього середовища. Обробка виноградників хімікатами не застосовується. Урожайність підтримується надзвичайно низькому рівні. На лозі залишають трохи більше 5-7 грон, за середньої нормі для виноградників Бургундії 10-15. Середня врожайність становить менше 15 гектолітрів з гектара, при найнижчій 6 гл/га з найвищої в 19 гл/га.
Виноград у маленьких кошиках потрапляє на сортувальні столи, де його ретельно відбирають. Спосіб вініфікації багато в чому глибоко традиційний. При виробництві вина гребені зберігаються, процес cuvaison тривалий, ферментація проводиться за нормальної температури не вище 33С.
У 100% використовуються нові бочки із французького дуба, в яких вино дозріває протягом року або більше, залежно від вінтажу. Вино не фільтрується і часто не піддається очищенню.
КОЛІР, СМАК, АРОМАТ
Leroy – це наочний приклад різниці між дуже добрим і великим вином. Domaine Leroy вважається одним із найкращих бургундських маєтків, що підтверджують високі оцінки винних критиків.
Вина Домен Леруа продаються за дуже обмеженою квотою, а укласти контракт із господарством для більшості імпортерів є непосильним завданням. На господарстві дотримуються біодинамічних принципів, ферментація у дубових бочках із гребенями та дикими дріжджами. Вина не фільтруються.
Auxey Duresses – це насичені аромати квітів з горіховими та маслянистими тонами. Мінеральне та цитрусове у смаку, з вершковою текстурою. Вино, яке легко може перевершити багато Шассань-Монраше та інші імениті найменування.
ТИП
- Біле Сухе
ВІНТАЖ
- 2018
ВИРОБНИК
- Leroy
ГЕОГРАФІЯ
- Франція - Бургундія
КЛАСИФІКАЦІЯ
- AOC
СОРТОВИЙ СКЛАД
- Шардоне;
МІЦНІСТЬ, %
- 13%
Доставка
- Самовивіз з наших магазинів безкоштовно
- Кур'єром по Києву\Львову\Вінниці від 99 грн
- У відділення Нової пошти за тарифом НП
Оплата
Самовивіз з наших магазинів- Готівкою
- Термінал в магазині
- Онлайн-оплата
- Онлайн-оплата
- Онлайн-оплата
- РІК ВИРОБНИЦТВА
- 2018
- СОРТ
- CHARDONNAY
- ОБСЯГ
- 0.75
- МІЦНІСТЬ
- 13
- ОСОБЛИВОСТІ
- Элитное
- КЛАСИФІКАЦІЯ
- AOC
- КОЛІР
- БІЛЕ
- ВИРОБНИК
- LEROY
- КРАЇНА ВИРОБНИК
- ФРАНЦІЯ
- СМАК
- Сливочный
- ВИД НАПОЮ
- СУХЕ
- Регіон
- Бургундия
Вино Leroy Auxey Duresses 2018 біле сухе 0.75 л (BWT1555)
дешевше Дізнатись ціни
Доставка
- Самовивіз з наших магазинів безкоштовно
- Кур'єром по Києву\Львову\Вінниці від 99 грн
- У відділення Нової пошти за тарифом НП
- При замовленні від 3000 грн доставка безкоштовна
Оплата
Самовивіз з наших магазинів- Готівкою
- Термінал в магазині
- Онлайн-оплата
- Онлайн-оплата
- Онлайн-оплата