Вино Gaja Barolo Dagromis 2018 червоне сухе 0.75 л (BWW8123)
Анджело Гайя – один із найвідоміших виноробів Італії – новатор та «король Барбареско». Це один із небагатьох винних брендів, здатний конкурувати з провідними господарствами Бургундії та Бордо. Анджело іноді вважають одним із провідних модернізаторів Італії – контрапунктом Бруно Джакозі, іншою суперзіркою – Барбареско. Dagromis – яскраве вираження двох великих терруарів Бароло – Ла Морра та Серралунга. Вино відрізняється своїм інтенсивним кольором, насиченим ягідним ароматом із тонкими квітковими відтінками, потужною, щільною структурою, з гарним балансом зрілих танінів, що надають йому м'якості. Ідеально для тривалої витримки.
Анджело приписують створенню методики, яка зробила революцію у виноробстві П'ємонту та всієї Італії. Він вивів Барбареско на глобальну винну карту і сьогодні він вважається одним із найбільших вин у світі, а Гайя безперечним «королем Барбареско». Вина Гайя – це поєднання традицій та сучасності, які істинно виражають терруар, з незрівнянною інтенсивністю та чистотою. З приходом до управління сімейною справою Анджело Гайя почав впроваджувати у П'ємонті кілька революційних практик щодо підвищення якості винограду. Насамперед виробляє «зелений урожай», який сприяє тому, що вся сила лози йде в залишені грона, забезпечуючи рівномірне визрівання ягід і більш виражений смак. Також Гайя почав використовувати спеціальну підщепу «161-49» для зниження врожайності та культивувати у П'ємонті. але ніколи не робив це бездумно. У 1978 році був висаджений перший виноградник з Каберном Совіньйоном, а через рік Шардоне. Основний маєток родини Gaja розташований біля комун Бароло та Барбареско. П'ємонтська область Ланге, з її крутими відмінками та глинисто-вапняними ґрунтами, є сімейством Неббіоло та довгоживучих вин з видатним характером з цього сорту: Барбареско, Бароло та Ланге Неббіоло. Протягом кількох поколінь, класичні вина Ланге виготовлялися з винограду, зібраного з кількох виноградників. У 1960-1970 роках провідні винороби регіону почали практикувати окрему вініфікацію із різних виноградників. Сьогодні виноробня Gaja виробляє класичне Барбареско DOCG та Бароло DOCG, а також п'ять вин із окремих виноградників Sori San Lorenzo, Sori Tildin та Costa Russi з регіону Барбареско; Sperss та Conteisa з регіону Бароло. Для своїх чудових вин з Неббіоло Анджело Гайя відмовився від історичних апелласьонів Бароло і Барбареско, які ставили занадто великі обмеження. До 1995 року вина з окремих виноградників Gaja випускалися під апелласьоном Барбареско та Бароло. Починаючи з вінтажу 1996 року, вина Неббіоло з окремих виноградників позначені апелласьоном Ланґе Неббіоло. Усі вина Gaja виробляють виключно із власного винограду.
Доставка
- Самовивіз з наших магазинів безкоштовно
- Кур'єром по Києву\Львову\Вінниці від 99 грн
- У відділення Нової пошти за тарифом НП
Оплата
- КОЛІР
- ЧЕРВОНЕ
- ЗМІСТ ЦУКРУ
- 0.32
- КРАЇНА ВИРОБНИК
- ІТАЛІЯ
- ВИД НАПОЮ
- Бароло
- РІК ВИРОБНИЦТВА
- 2018
- СОРТ
- Неббиоло
- ОБСЯГ
- 0.75
- ВИРОБНИК
- GAJA
- МІЦНІСТЬ
- 14
- КЛАСИФІКАЦІЯ
- DOP
- Регіон
- Пьемонт
Вино Gaja Barolo Dagromis 2018 червоне сухе 0.75 л (BWW8123)
дешевше Дізнатись ціни
Доставка
- Самовивіз з наших магазинів безкоштовно
- Кур'єром по Києву\Львову\Вінниці від 99 грн
- У відділення Нової пошти за тарифом НП
- При замовленні від 3000 грн доставка безкоштовна